Piktor Elektroszinter SRL

Rólunk, szolgáltatásainkról és termékeinkről

A Piktor Elektroszinter SRL. tevékenységi köre a környezetbarát ipari felületkezelő/festő rendszerek tervezése, gyártása és forgalmazása.

A festék kiváló minősége, valamint a festékréteg tapadása, a sópermetben való ellenállás, a nedves hő, az ütés és a festett felület megjelenése, valamint a környezetvédelmi követelmények határozzák meg azt, hogy milyen festőrendszert ajánlunk érdeklődőinknek.

Az általunk kínált modern, természetbarát technológiák a legkorszerűbb teljesítményű berendezések széles skáláját fedik le, az előkezelő soroktól a szennyvízkezelő berendezésig, festékfülkék, szóróegységek, szárító / beégető kemencék, alagutak, fényező-festő kabinok, anyagszállító rendszerek (alsó vagy felső pályás, átemelő daruk, stb.).

A környezetvédő festéstechnológia magasabb kategóriája a kataforetikus (KTL vagy e-coating),  utoforetikus vagy anaforetikus (ACC) festés, amelyek biztosítják az alkatrészekre felvitt/lerakódott  estékréteg kivételes tulajdonságait, a kezelt felületek különleges ellenállóságát a külső tényezőkkel  szemben, a védőréteg egyenletességét és jó  tapadását, a festék behatolását a nehezen hozzáférhető részekre (sarkok) is.

Az általunk kínált festőberendezések folyamatosak vagy taktüzeműek, automata vagy kézi  űködtetésűek lehetnek, a megrendelők igényei szerint, az építőipar, az autógyártók, a repülőgépek  s a mezőgazdasági gépek teljes skáláján.

A festendő munkadarabok felületének előkészítése kémiai vagy mechanikai úton, vagy ultrahanggal  alósulhat meg. A vegyimosóberendezések szintén különböznek az alkalmazott technológia  szempontjából: merítés vagy szórás, zsírtalanítás, pácolás, foszfátozás stb. Az általunk kínált felületkezelő berendezések tervezését szakcégekkel együttműködve végezzük, a megrendelőink  igényeinek figyelembe vételével.

A technológiai paraméterek (hőmérséklet, pH, idő, nyomon követése és beállítása, vegyszerek  koncentrációja stb.) követése és beállítása automata rendszerben valósul meg, az alkalmazott  vegyszerek biológiailag lebonthatók és környezetvédők. A felület-előkészítő vonal kiegészítő elemeiként dionvíz előállító egységet, olajleválasztót, szűrőket, automata vegyszeradagolókat  kínálunk.

Szolgáltatásaink és termékeink

A részletekért látogasson el termék- és szolgáltatási oldalainkra.

SZOLGÁLTATÁSOKTERMÉKEK

A szennyvízkezelő berendezések tervezésénél a szakcégek által előírt technológiákat alkalmazzuk, betartva Magyarország és az Európai Unió normáit és a hatályos környezetvédelmi jogszabályokat.

Az elektrosztatikus porfestés egyszerű és hatékony festési módszer és számos előnnyel rendelkezik a hagyományos (oldószeres) festéssel szemben. Ez egy környezetbarát festési eljárás, abban az értelemben, hogy a por nem tartalmaz oldószereket, illékony elemeket, valamint az elektrosztatikus mező, amely segítségével a porfestéket felvisszük az alkatrészekre/munkadarabokra, minimális festékveszteséget biztosít, a porfesték 95% -a lerakódik a darabra, és a többi ami nem rakodik az munkadarabra,visszanyerhető és újrahasznosítható.

A felület előkezelése után következő porfestő sor az alábbi berendezésekből áll : porfestő kabin, szóróegység, beégető kemence/alagút és szállító rendszer.
A felület előkezelése után következő oldószeres sor az alábbi berendezésekből áll : festő kabin, szóróegység, szikkasztó-szárító kemence/alagút és szállító rendszer.

Külön kategóriát képeznek a fényező-festő-szárító kabinok, melyeket az autóiparban és vagongyárakban használnak.

A szállító rendszerek sokszínűsége a munkadarabok változatosságának, a megrendelők sokféle elvárásainak, kéréseinek köszönhető. Minden esetben szem elött tartjuk azt hogy a kiszolgáló személyzet csak a kezelősor elején (feladás) és végén (leszedés) kerüljön érintkezésbe a kezelendő, festendő munkadarabokkal. A szállító rendszerek típusai a következők lehetnek: felsőpályás szállítópálya/konvejor, daru, alsópályás szállítópálya, automata, gépi, kézi meghajtású.

25
év tapasztalat
50
partner
90
aláírt szerződés
160
lezárult projekt

Az általunk szállított berendezések nagyrésze egyedi, minden esetben a Megrendelőink különféle kéréseinek eleget téve, melyek mellett fontos tényezők a munkadarabok fajtája, konfigurációja, anyaga, a munkadarabok szennyeződésének mértéke, típusa, a kezelt/festett munkadarabok iránt támasztott elvárások.

A klasszikus technológiák, berendezések mellett mindig keressük és nyitottak vagyunk az új, környezetbarát megoldásokra.

A berendezéseink folyamatos vagy taktüzemben működnek, automata vagy kézi vezérléssel, a kezelendő munkadarab mennyiségének és a Megrendelőink kéréseinek megfelelően.
Szolgáltatást és tanácsadást biztosítunk festődékkel, galvanizáló, eloxáló egységek működésével kapcsolatosan.

Az általunk ajánlott berendezések, technológiai sorok tervezésénel nagy hangsúlyt feketünk a kiszolgáló személyzet egészségének védelmére, a környezetvédelemre, a kialakított védőréteg jó tapadására és magass minőségére, a festék veszteség minimalizálására, magasfokú visszanyerésére, magas termelékenységre, alacsony energiafelhasználás, üzemeltetési és karbantartási költségekre.

Szakembereink azonnal és szakszerűen reagálnak Megrendelőink minden igényeire.

Szolgáltatásainkon belül fontos helyet foglal el a legmegfelelőbb technológiák, követelmények, az ehhez kapcsolódó műszaki-pénzügyi ajánlatok kidolgozása, erre a célra szakembereink helyszíni felméréssel, tárgyalással igyekeznek az érdeklődők segítségére.

Forduljon hozzánk bizalommal !

Kérje gyors ajánlatunkat !

Ajánlatkéréshez kattintson a gombra, és töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapunkat. Köszönjük!

AJÁNLATKÉRÉS